Dimarts 22

Instituts · matí

Guillem Viladot

Amat Baró

POESIA LLEIDA A LES AULES

L’obra poètica de Guillem Viladot

Guillem Viladot (Agramunt, 1922 – Barcelona, 1999) és un creador inclassificable, pioner en la literatura catalana pel que fa a la poesia visual o concreta. La seva actitud deslligada de cap tipus de subjecció canònica i volgudament perifèrica, li van permetre desplegar la seva mirada poètica i plasmar-la en textos, il·lustracions i objectes. Volem aproximar als estudiants una petita tria d’una obra poètica extensíssima. Esperem que serveixi de porta d’entrada a molts lectors de Guillem Viladot.

Amat Baró visitarà alguns centres de secundària de la ciutat per dinamitzar una sessió de lectura de poemes de Guillem Viladot.

Cafè del Teatre · 18h

Eduard Batlle

Gonzalo Escarpa

Laia Malo

LA FESTA DEL POEMA

Participants: Eduard Batlle, Gonzalo Escarpa i Laia Malo

Transgressors, sòlids i rabiosament moderns, els poetes Laia Malo, Gonzalo Escarpa i Eduard Batlle, provinents de diferents punts geogràfics, ens arriben, com sempre, amb la maleta carregada de versos per menjar-se l’escenari, la consciència i celebrar junts, amb tres veus ben diferents, la vitalitat de la poesia actual i la festa del poema a la que ens conviden a entrar, gaudir i cridar.

Llibreria participant: La Irreductible

Cafè del Teatre · 19h

Pol Guasch

Maria Sevilla

EL COMBAT DELS POETES

Participants: Pol Guasch i Maria Sevilla

Màrius Torres, amb el seu poema El combat dels poetes és la nostra font d’inspiració per una lluita de la que no en surt mai ningú malmès, sinó que sempre hi acaba guanyant la poesia. Recuperem el format del combat dels poetes que tants bons moments va deixar-nos en anteriors edicions de POESIA LLEIDA. En aquesta ocasió comptarem amb dos púgils ben joves però ja ben bregats en incomptables batalles poètiques. Pol Guasch (1997) i Maria Sevilla (1990) desplegaran els seus versos famolencs i encesos, les seves paraules de plastilina armamentística en un recital que promet cops de tota mena, alguns de directes i d’altres que ens feriran de manera més dissimulada. La boxa i la mètrica, a l’atac!

Llibreria participant: El Genet Blau

Cafè del Teatre · 20h

Joan Fuster

REVISITANT L’ESCRIPTOR DE SUECA

Celebrem Joan Fuster

Diàleg: Joan F. Mira i Enric Sòria
Conductora de l’acte: Carme Vidal Huguet
Lectura de poemes: Josep Pedrals

Lectors, col·legues, amics, companys, coneixedors i entusiastes de Joan Fuster n’hi ha molts, però pocs com aquests dos. Els escriptors Joan Francesc Mira i Enric Sòria comparteixen paisatge, lectures i amistat, i són coneixedors de primera mà de l’obra fusteriana i de l’empremta que ha deixat el nostre Diderot de poble, com l’havia anomenat Montserrat Roig.

Sòria i Mira conversaran sobre l’escriptor de Sueca i ens convidaran a revisitar el pensament, l’obra i les idees d’un dels noms essencials de la cultura, les lletres, la llengua i el país.

El poeta Josep Pedrals posarà el punt i final amb una lectura de textos fusterians.

Acte coorganitzat amb:

Llibreria participant: El Genet Blau

#poesialleida2022