Dimecres 23

Instituts · matí

Guillem Viladot

Amat Baró

POESIA LLEIDA A LES AULES

L’obra poètica de Guillem Viladot

Guillem Viladot (Agramunt, 1922 – Barcelona, 1999) és un creador inclassificable, pioner en la literatura catalana pel que fa a la poesia visual o concreta. La seva actitud deslligada de cap tipus de subjecció canònica i volgudament perifèrica, li van permetre desplegar la seva mirada poètica i plasmar-la en textos, il·lustracions i objectes. Volem aproximar als estudiants una petita tria d’una obra poètica extensíssima. Esperem que serveixi de porta d’entrada a molts lectors de Guillem Viladot.

Amat Baró visitarà alguns centres de secundària de la ciutat per dinamitzar una sessió de lectura de poemes de Guillem Viladot.

Cafè del Teatre · 18h

Núria Contreras

Joan Deusa

Carla Fajardo

Anna Gas

Col·lectiu Free’t

LES PRIMERES VEUS

Recital de joves poetes en català

Participants: Núria Contreras, Joan Deusa, Carla Fajardo i Anna Gas
Música: Col·lectiu Free’t

Un balbuceig, un xiuxiueig, un crit, un clam, un estol de paraules agafades al vol. Rilke aconsellava a un jove poeta que no fes cas de res ni de ningú, si volia escriure poesia, que només s’havia d’escoltar a si mateix, s’havia d’entotsolar fins que aconseguís sentir la seva veu, la primera. Aquesta tarda podrem escoltar la veu de quatre poetes que ja l’han trobada, la seva primera veu, han trobat el seu caràcter i s’han situat a primera línia del panorama d’escriptors emergents en llengua catalana. Els poetes Núria Contreras, Joan Deusa, Carla Fajardo i Anna Gas presentaran els seus versos amb l’acompanyament del col·lectiu de músics experimentals Free’t.

Llibreria participant: Caselles

Cafè del Teatre · 19.30h

Gabriel Ferrater

SUAU VELLUT DE SILENCIS I MOTS

Celebrem Gabriel Ferrater

Participants: Sam Abrams, Jordi Cornudella i Marta Pessarrodona
Conductor de l’acte: Andreu Gomila

S’ha dit que amb tres llibres Gabriel Ferrater en va tenir prou per canviar-ho tot en el món de la poesia catalana contemporània. La celebració aquest any 2022 del centenari del seu naixement és una gran oportunitat per tornar a llegir Ferrater i veure com ens hi reflectim, com succeeix amb tots els autors esdevinguts clàssics. Des del llenguatge del realisme de cada dia i de tota hora fins al simbolisme sustentat en una sòlida tradició literària personal, Ferrater parla del jo, del nosaltres i de l’art. Andreu Gomila (escriptor i crític literari) s’encarregarà de dirigir la conversa entre tres autoritats indiscutibles sobre l’obra poètica de Gabriel Ferrater: Sam Abrams (escriptor i crític literari), Jordi Cornudella (comissari de l’Any Ferrater) i Marta Pessarrodona (Premi d’Honor de les Lletres Catalanes).

Llibreria participant: Caselles

#poesialleida2022